Wednesday, February 21, 2018

P_House, Transformation of Small Post War House Into Modern Live/Work Home by Ras-a Building Design Studio

August 30, 2015 Modern House Design


Description of P_House from Architects:
Located in Redondo Beach, a greater Los Angeles area beach city, the p_House is a transformation of a small post war house into a modern live/work home for a young professional. Due to budget constraints as well as environmental regard, the original house was recycled as much as possible (in lieu of scraping the whole thing and building from scratch). The existing foundation was kept intact as well as the majority of external framing. Keeping to the original footprint lowered construction costs and allowed the project to bypass local zoning regulations required for new construction.

The challenge was making the small house feel larger without growing the house horizontally. The majority of interior walls where removed or relocated; allowing the living, kitchen, and dining area to be one fluid space. A fourteen foot wide sliding glass door pockets out of site, extending the space outside to a revamped back yard and swimming pool. This outdoor living area becomes the focal point of the new design, while making the modest size of the interior feel more expansive. A bedroom, a bathroom, and the one car garage are the only rooms that keep their original location. A design studio with it’s own entrance replaces a third bedroom and the old kitchen. The master suite is relocated to a new second story addition which cantilevers over the one car garage below creating additional covered parking. It’s slim form allows the midday sun to shine over the main floor and onto the pool and outdoor living area. The use of clerestory windows on the south elevation prevent views of the busy street, while still bringing in breezes and framing the tops of nearby palm trees. The north elevation, which faces the back yard and pool, has floor to ceiling windows providing the interior with an abundance of diffused natural light. The open tread stairwell acts like a thermal chimney sucking warm air through out the house and ventilating it outside through operable windows at the upper level. High solar reflective roofing, light colored cement board siding, and a well insulated building envelope add to the passive solar design. This along with the use of high efficiency ceiling fans, eliminates the need for A/C. A clean burning modern stove reduces heating loads during the colder months. Other sustainable building materials and methods used include a tankless water heater, FSC certified cedar, low V.O.C. paints, bamboo flooring, and xeriscape yards. [ Ras-a ]


Read more…

Luxury Residence in Sunset Strip, Los Angeles | Tanager Residence

November 4, 2011 Luxury House Design


Luxury Residence in Sunset Strip, Los Angeles, Tanager Residence is new residence, remodel of an existing home that was designed in the French style. Located in Sunset Strip, Los Angeles with aproximately 4500sf of size. This residence has luxury interior and amazing view at night.

Luxury Residence in Sunset Strip, Los Angeles | Tanager Residence

Tanager Residence, Luxury House Design

Read more…

Evans Residence, Contemporary House Design by Bittonidesignstudio

November 4, 2009 Contemporary House Design


Here are the pictures of Evans Residence, contemporary house design from Bittonidesignstudio. Located in L.A, US. Evans Residence is remodel of a mid-century modern house. The idea of indoor and outdoor living is typically taken for granted in southern California. For further detail visit Bittonidesign site.

Evans Residence, Contemporary House Design

Evans Residence, Contemporary House Design
Read more…